logo

vijesti

Kontaktiraj nas

Aone Titanium metalni materijali

  • + 86-917-3633666
  • + 86-180 9170 2108
  • sales@aonemetals.com
  • www.aonemetals.com
Podeli

Razlika izmedju obojenih i obojenih metala

Dec 20, 2017

Čelični metali uključuju blago čelika, ugljenični čelik, nerđajući čelik, liveno gvožđe i kovano gvožđe. Ovi metali se prvenstveno koriste za njihovu zateznu čvrstoću i izdržljivost, naročito blagi čelik koji pomaže u održavanju najviših nebodera i najdužih mostova na svijetu. Takođe možete pronaći žute metale u građevinarstvu, industrijskim kontejnerima, velikim cevovodima, automobilima, šinama za železnicu i transportu, većini alata i hardvera koji koristite oko kuće i noževima koje kuvate kod kuće.

Zbog visoke količine ugljenika koji se koristi prilikom stvaranja, većina obojenih metala i legura je osjetljiva na rje kada su izložena elementima. Iako ovo nije slučaj kod kovanog gvožđa, koji je tako čisto gvoždje da se suprotstavlja oksidaciji ili nehrđajućem čeliku, koji je zaštićen zahvaljujući visokom sadržaju hroma, dobro je vladalo da ako se vidi rđa, to je obojeni metal .

Većina obojenih metala takođe ima magnetna svojstva, što ih čini veoma korisnim u stvaranju velikih motora i električnih uređaja. Razlog zašto možete umetnuti umetničko delo vašeg djeteta u frižider s tom magnetom na telefonski broj lokalnog pizza? Crni metal.

Najvažnije, crni metali čine najviše reciklirane materijale na svetu. Samo 2008. godine proizvedeno je 1,3 milijarde tona čelika, a 500 miliona tona je napravljeno od otpadnih materijala. Ali mi ćemo doći do toga zašto je to važno malo kasnije.

Karakteristike obojenih metala


Obojeni metali uključuju aluminijum, mesing, bakar, nikal, limenko, olovo i cink, kao i plemenite metale kao što su zlato i srebro. Dok obojeni metali mogu pružiti snagu, primarno se koriste tamo gdje njihove razlike od obojenih metala mogu pružiti prednost.

Na primjer, obojeni metali su mnogo spremniji od obojenih metala. Obojeni metali su takođe mnogo lakši, što ih čini pogodnim za upotrebu tamo gde je potrebna snaga, ali težina je faktor, kao što je u vazduhoplovnim ili konzervnim industrijama. Zbog toga što ne sadrže gvožđe, obojeni metali imaju veću otpornost na rje i koroziju, zbog čega ćete naći ove materijale u upotrebi za oluke, vodovodne cevi, krovove i putne znakove. Konačno, oni su takođe nemagnetni, što ih čini savršenim za upotrebu u malim elektronskim i električnim instalacijama.

Što se tiče reciklaže, aluminijum je treći najsavremeniji materijal na svijetu. Međutim, mnogi drugi obojeni materijali kao što su bakar, mesing i olovo su relativno oskudni, a metalurgije se u velikoj meri oslanjaju na recikliranje otpadnih materijala radi stvaranja novih.


Razlika u ceni


Bilo da ste pojedinačni kolektor za otpatke ili velika kompanija koja proizvodi otpad kroz izgradnju ili rušenje, šanse su da ste zainteresovani za prodaju tog metala. Dakle, šta možete očekivati ​​kada je u pitanju cena koju ćete dobiti za svoje materijale?

U većini slučajeva, metali otpadnih metala imaju tendenciju da budu u dobrom stanju, tako da cene imaju tendenciju da budu niže od većine obojenih metala. Zbog toga što se legure čelika i gvožđa konstantno recikliraju u velikom broju širom svijeta, cijene ovih materijala ostaju prilično konstantne na nivou od mjesec dana do mjeseca, a samo malo padaju ili podižu.

Olovo od obojenih metala, kako smo ranije pomenuli, je nešto teže doći do teže stvarati. To povećava potražnju, što dovodi do povećanja cijene po funti većoj od obojenih metala. Iako cijene aluminijuma često ne fluktuiraju zbog napora za reciklažu, drugi, poput bakra i mesinga, mogu se drastično promeniti za samo jedan mesec, u zavisnosti od potreba tržišta.

Ako ste osoba koja želi da prodaje otpatke, uvek je najbolje da proverite sa prodavcem otpada u vašem području da biste saznali koje cene nude pre nego što dovedete svoje materijale u dvorište. Slobodno nas pozovite da dobijete najnovije stope.

Ako imate industrijsku, komercijalnu ili rušilačku delatnost, kontaktirajte svog prodavca otpada i proverite da li će izaći i procijeniti vašu specifičnu situaciju. Ne samo da će pomoći da se identifikuje ono što imate, već bi trebalo da pruže procenu za prikupljanje i prodaju vaših željeznih ili obojenih materijala.

Ali dovoljno o razlikama


Na kraju, najveća sličnost crnog i obojenog metala je njihov značaj za industriju reciklaže. Radite zajedno sa lokalnim distributerom otpada da biste napravili plan za uklanjanje otpada koji pomaže da se protok oba tipa otpadnih materijala postane stabilan, možemo nastaviti sa stvaranjem novih materijala koji pomažu u korist svih naših života. To je izbor koji zaista pravi razliku.


Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titanium Metal Materials Co, Ltd Sva prava pridržana.